Valmennusta ja kursseja

Tällä sivulla ilmoitetaan tulevista kursseista ja ulkopuolisten kouluttajien koulutuksista.

Ryhmäjonoon ilmoittautuminen

Ryhmäjonoon pääsee vain KKS seuran jäsen.

kks.tokovastaava @ gmail.com

TOKOn ryhmiin ilmoittautuminen ja jonotuskäytännöt

Mikäli haluaisit päästä tokoryhmään treenaamaan, lähetä tokovastaavalle sähköpostia, jossa kerrot ainakin seuraavat asiat:

-          Koirasi iän, rodun ja sukupuolen

-          Koirasi osaamistason ja harrastushistorian

-          Oman tieto- ja taitotasosi tokossa

Tokoryhmiin on yleensä enemmän tulijoita kuin on kouluttajien vähyydestä johtuen tarjota ryhmäpaikkoja ja sen vuoksi ryhmäpaikkaa joutuu tavallisesti jonottamaan. Koska tokoryhmät ovat tasoryhmiä, ei jono etene aina ilmoittautumisjärjestyksessä vaan vapautuvalle ryhmäpaikalle otetaan ensimmäinen jonossa oleva koirakko joka soveltuu tasoryhmään, josta paikka vapautuu. Aloittelijaa ei siis voida ottaa edistyneempien ryhmään kuin poikkeustapauksissa (esim. mikäli koiran omistaja on kokenut tokoharrastaja, joka osaa viedä koiraansa eteenpäin lajissa itsenäisesti hidastamatta muuta ryhmää). Aloitteleva koira ja ohjaaja tulevat mukaan lajiin aina alkeiskurssin kautta.

TOKOon vai koirakouluun?

Seuran tokoryhmissä harjoitellaan kilpatokoa, mikä tarkoittaa sitä, että harjoittelussa tähdätään alusta asti koesääntöjen mukaisesti arvioitaviin ihannesuorituksiin. Kokeissa liikkeitä arvostellaan hyvinkin pikkutarkasti, joten tokon harjoittelu on monilta osin pikkutarkkaa ja vaatii suuria määriä toistoja sekä omistajalta intoa harjoitella myös ryhmäharjoitusten välillä kotona. Itse teknisten liikesuoritusten kouluttamisen lisäksi paneudutaan syvällisempiin asioihin, kuten koiran optimaaliseen palkitsemiseen sekä mielentilojen säätelyyn, omistajan kisajännitykseen jne. Koska tokoryhmät harjoittelevat sisällä hallissa, liittyy lajin harrastamiseen erilliset harjoittelumaksut ja talkoovelvoitteet.

Mikäli tähtäimessä eivät ole nimenomaan tokokentät ja jos pikkutarkka harjoittelu ja sadat toistot eivät kuulosta omalta, on seuran tarjoama koirakoulu oivallinen vaihtoehto harrastaa perustottelevaisuutta, kehittää koiran sosiaalisuutta ja siedättää sitä muihin koiriin ja ihmisiin. Koirakoulussa tehdään perustottelevaisuutta vähemmän pikkutarkoin kriteerein. Koirakoulussa käymiseen riittää seuran jäsenmaksun maksaminen eikä siihen liity talkoovelvoitteita. Koirakoulusta on myös moni koirakko siirtynyt ”vakavan” tokoilun pariin, kisaten sittemmin aina ylimpiä luokkia myöden. Niille, jotka vielä jonottavat tokoryhmiin tai eivät ole varmoja tavoitteistaan, suosittelemme ehdottomasti tutustumista KKS:n koirakoulutoimintaan!

Linkkejä:

SKL – tietoa lajista: http://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/tottelevaisuuskoe